Олена Зеленська зустрілася з українськими студентами в Сорбонні

Олена Зеленська зустрілася з українськими студентами в Сорбонні

Перша леді України Олена Зеленська, перебуваючи в Парижі, відвідала один із найстаріших університетів світу Сорбонну. Вона зустрілась з очільницею навчального закладу, виступила перед українськими та французькими студентами та презентувала вишу сучасні українські видання.

Як повідомляє Офіс президента, у візиті Першу леді супроводжував гендиректор Українського інституту Володимир Шейко. За підсумками відвідин між Українським інститутом та Сорбонною був підписаний меморандум про співпрацю. Документом передбачено поновлення розвитку українознавчих програму у французькому закладі. 

"Досі в Сорбонні не було україністики. Але сьогодні ми зробили крок до відновлення – університет Сорбонна підписав меморандум про співпрацю з Українським інститутом. Сподіваємося, згодом тут з’являться українські й кримськотатарські студії, програми стажувань та обмінів, присвячені Україні", - зауважила Зеленська.

Вона висловила вдячність Сорбонні за те, що університет прийняв на навчання здобувачів освіти з України, яких війна змусила полищити свою Батьківщину. Перша леді наголосила, що через російську агресію в України нині немає жодного місця для навчання, яке було б безпечним. 

"На жаль, вся територія України залишається під цією загрозою. За останні півтора роки російські бомбардування пошкодили десятки університетів", - розповіла вона.

ea24c05c8ab9047ea94b5f301c77fdce_1699540493_extra_large.jpeg (173 KB)

Нагадаємо, російське окупаційне військо вдень 9 листопада здійснило черговий обстріл Херсона, внаслідок якого є загиблі та поранені. За даними МВС, агресор вдарив по житловому кварталу у мікрорайоні Острів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське військо перекинуло на білоруські летовища додаткові бойові літаки.

Головне