Олена Зеленська зустрілась із першою леді США Джилл Байден у Білому домі (фото)

Олена Зеленська зустрілась із першою леді США Джилл Байден у Білому домі (фото)

Дружина президента України, перша леді Олена Зеленська зустрілась із першою леді США Джилл Байден у Білому домі.

Про це Зеленська повідомила у своєму Telegram-каналі. Вона нагадала, як невдовзі після російського вторгнення, у травні 2022-го, Джилл Байден приїхала в Україну.

"Це був сміливий вчинок принципової людини, який я ніколи не забуду. Разом ми тоді відвідали лікарні й вимушених переселенців – тих, хто постраждав (і досі страждає) від навали найбільше", - йдеться в дописі.

За словами Зеленської, вона завжди рада зустрічам з Джилл Байден. Цього разу вона відбулась у Білому домі. При цьому вона розповіла, як пройшов Саміт перших леді та джентльменів, що втретє відбувся в Києві на початку вересня і був присвячений ментальному здоров’ю людей у всьому світі. Йшлося, зокрема, про те, як на нього впливають війни. Сполучені Штати представляв держсекретар Ентоні Блінкен, за що перша леді України йому вдячна.

"Подякувала за допомогу в реалізації проєктів у сфері ментального здоров’я, яку ми одержуємо від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)", - зазначила дружина президента.

Вона наголомила, що у різних сферах, під час різних зустрічей і візитів, українці повсюдно відчувають підтримку США.

"Бо стійкості – і моральній, і фізичній – дуже потрібна підтримка. Відчуття, що ти не сам, що твої цінності розділяють. Дякуємо всім, хто дає це Україні! Бувають зустрічі, які не лише засвідчують взаєморозуміння, але й надихають, дають новий поштовх. Сьогоднішня розмова із Джилл Байден саме така: під час неї народилась ініціатива, яку скоро побачить світ. І впевнена, вона робитиме його кращим", - додала вона.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський у ніч проти 22 вересня зустрівся з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. США оголосили про те, що нададуть Україні новий пакет військової допомоги.

Головне