Олена Зеленська разом із першою леді ФРН Ельке Бюденбендер відвідали клініку "Шаріте"

Олена Зеленська разом із першою леді ФРН Ельке Бюденбендер відвідали клініку

У межах візиту до Німеччини дружина президента України Олена Зеленська разом із першою леді ФРН Ельке Бюденбендер відвідали клініку "Шаріте" і провели зустріч із федеральним міністром охорони здоров'я Карлом Лаутербахом. 

Перша леді наголосила, що Німеччина – основний партнер України у здійсненні медичної евакуації пацієнтів і прийняла понад 30% усіх вивезених з нашої країни хворих у межах спільної з Єврокомісією програми "Медевак".

Станом на 31 січня до Німеччини евакуйовано 1044 постраждалих, зокрема 735 військовослужбовців. До ФРН вивезено понад 125 дітей з онкологічними захворюваннями. З 11 квітня 2022 року Німеччина щотижня надає пропозиції про готовність прийняти нових пацієнтів.

Нагадаємо, у Лондоні Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Директором державного обвинувачення Королівської прокурорської служби Стівеном Паркінсоном. Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Польщі Анджей Дуда прокоментував свої слова щодо неоднозначної заяви про Крим. Про це Анджей Дуда написав на своїй сторінці в соцмережі X.

Він заявив, що напад росії на Україну є злочином.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.