Окупаційне військо має ті ж проблеми, що і торік, - Кірбі

Окупаційне військо має ті ж проблеми, що і торік, - Кірбі

Російське окупаційне військо за рік не позбулося проблем, з якими вони зіткнулись на початку повномасштабного вторгнення в Україну. Це стосується як озброєння, оснащення та забезпечення, так і злагодженості. 

Про це в ході брифінгу розповів радник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі. 

“Вони все все ще потерпають від тих самих проблем, що й торік: матеріально-технічне забезпечення, оснащення, інтеграція спільного вогню, жива сила, персонал, згуртованість підрозділів. Я міг би продовжувати і продовжувати. Російська армія все ще потерпає. Вони не здолали ці проблеми", – підкреслив він. 

За його словами, цей факт, вочевидь, свідчить про те, що російський диктатор Володимир Путін приймає неправильні рішення.  І найпершим таким рішенням було розв’язати війну в Україні. 

“Очевидно, Путін не ухвалює хороших рішень. Йому не варто було взагалі починати вторгнення. Ця країна (Україна – ред.) не загрожувала нікому, тим паче росії», – наголосив Кірбі. 

Провальна тактика на неправильні рішення змушують Путіна змінювати генералів, “як шкарпетки”, додав Кірбі.

Нагадаємо, російське окупаційне військо від 24 лютого 2022 року втратило у війні проти України вже понад 139 тис. солдатів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова Пентагону Ллойд Остін та міністр оборони Олексій Резніков вже прибули на засідання у форматі “Рамштайн”. Там обговорюватиметься виділення нової допомоги Україні.

Раніше Резніков анонсував, що серед провідних тем, які обговорюватиме Контактна група з питань оборони України будуть наступні: захист українського неба, у тому числі – через залучення авіаційної платформи; розбудова “танкової коаліції”, формування запасу міцності по боєприпасах; тренінгові програми для наших воїнів та інші.

Головне