Окупанти взяли в полон понад 1000 мелітопольців, - Іван Федоров

Окупанти взяли в полон понад 1000 мелітопольців, - Іван Федоров

Російські окупаційні війська взяли в полон понад 1000 українців в Мелітополі. Над місцевими жителями продовжуються знущання.

Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив міський голова міста Іван Федоров.

"Ворог намагається всіляко залякати наших мешканців. Понад 1000 жителів забрані в полон, продовжуються постійні знущання шляхом паспортизації, терору наших мешканців, інформаційного вакууму. Незмінним залишається те, що наші мешканці залишаються з вірою у серці, повернення України і той незламний дух Мелітополя відомий за межами нашої держави", - сказав він.

За його словами, публічно мелітопольці не можуть святкувати День Незалежності, але у вузькому колі родичів – так.

"Справжнє святкування точно буде після того, як героїчні військові звільнять наших людей і наше місто", - додав Федоров.

Нагадаємо, 22 серпня Федоров заявив, що росіяни розпочали нову хвилю репресій на окупованих територіях.

За його словами, російські загарбники все частіше зупиняють перехожих та ретельно перевіряють їхні мобільні телефони.

“Ворог розпочав чергову хвилю репресій. Якщо раніше вони перевіряли документи, якщо раніше вони на кожному блокпості говорили про те, що треба оформити російські паспорти, то тепер вони просто можуть піших людей зупиняти. Перевіряти їхні телефони, перевіряти фотографії, месенджери, перевіряти соціальні мережі, перевіряти плейлист, який є в телефоні. І якщо знаходять хоча б якийсь український контент – то це, як мінімум, привід відвести людину у комендатуру", - пояснив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Криму висадилися українські військові, там відбувся бій.

Головне