Окупанти вивезли в Маріупольського порту ще 1,5 тисячі краденого українського зерна, - Андрющенко

Окупанти вивезли в Маріупольського порту ще 1,5 тисячі краденого українського зерна, - Андрющенко

Російські окупанти продовжують вивозити викрадене українське зерно. Зокрема, сьогодні росіяни вивели з Маріупольського порту судно з 1,5 тисячами тонн краденого збіжжя. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Сьогодні чергові півтори тисячі тонн українського зерна вийшло з Маріупольського порту. Зараз судно на шляху до каналу. Звісно, знову без ідентифікаторів", - зазначив Андрющенко.

Також він додав, що окупанти почали частіше виводити з порту Маріуполя свої судна.

"Трафік з порту присокрився до частоту приблизно одне судно в три доби. Правда, всі суда малої вантажності, проте тенденція не дуже. Всі суда, судячи за інфою, належить де-факто контролі Міноборони "Роскапстрой", - повідомив радник мера Маріуполя.

Окупанти вивозять крадене зерно з Маріуполя
Окупанти вивозять крадене зерно з Маріуполя

Як повідомляли "Ми-Україна", з порту Одеси вийшло перше за місяць судно. Воно рухається тимчасовим коридором, організованим Україною. 

Нагадаємо, 10 серпня Військово-морські сили ЗСУ оголосили тимчасові коридори для торгівельних суден, які слідуватимуть до та з портів України. 12 серпня Україна почала реєструвати торгівельні судна, що готові проходити раніше оголошеними тимчасовими маршрутами.

Головне