Окупанти вивели у Чорне море один ракетоносій

Окупанти вивели у Чорне море один ракетоносій

Російські окупаційні війська у неділю, 11 червня, вивели у Чорне море один надводний ракетоносій, який вміщує вісім ракет типу "Калібр". Про це розповіла керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк е ефірі телемарафону.

За її словами, певний час загарбники не виводили ракетоносії у море через погоду. Наразі рівень ракетної небезпеки оцінюється як високий.

"У Чорному морі ворог наростив присутність ракетоносіїв, певний час їх не було через погоду та потреби переспорядити. Вночі вивели один надводний ракетоносій, 8 ракет типу "Калібр" споряджені та готові, тому рівень ракетної небезпеки оцінюємо як високий", - зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, що на бойовому чергуванні у Чорному морі перебувають три російські ракетоносії. Загальний залп може досягати до 20 крилатих ракет типу “Калібр”.

Як повідомляли “Ми-Україна”, корабельне угруповання ворога складається з 13 одиниць у Чорному морі, і дві одиниці в Азовському. Крім того, вісім “калібрів” готові до застосування.

Головне