Окупанти вдарили ракетами по Хмельницькому: що відомо

Окупанти вдарили ракетами по Хмельницькому: що відомо

У суботу, 18 лютого, по всій Україні була оголошена повітряна тривога. Окупанти випустили чотири крилаті ракети "Калібр" з акваторії Чорного моря. Дві з них наша ППО знищила. Втім в результаті "прильотів" - двоє поранених люде та 15 пошкоджених багато житлових будинків у Хмельницькому. Подробиці наслідків ракетного обстрілу розповів наш кореспондент.

Люди кажуть, що ракетний удар був такої сили, що трусилися стіни. Комунальники від самого ранку фіксують усі пошкодження. Також пошкоджені три навчальні заклади і дві людини отримали поранення.

"В одного з них є осколкове поранення ноги. У жінки – м’які ткані голови, її стан стабільний", - розповів голова Хмельницької військової адміністрації Сергій Гамалій.

Комунальники від самого ранку роздають людям скло, щоб вони могли собі його встановити. Пластикові вікна загортають у плівку, щоб люди могли хоч якось переночувати. Також мешканцям порадили самостійно зафіксувати пошкодження, щоб отримати матеріальну компенсацію.

У міськраді пообіцяли, що у всіх пошкоджених будинках будуть замінювати вікна.

Нагадаємо, в “Енергоатомі” повідомили про черговий акт ядерного тероризму 18 лютого. Запущені ворогом ракети становили загрозу для безпеки Південноукраїнської АЕС, що розташована у Миколаївській області.

“Повітряні об’єкти рухалися річищем Південного Бугу в напрямку м. Первомайськ Миколаївської області й пролетіли небезпечно близько до ядерного об’єкта”, – вказано у повідомленні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Китай готує мирну ініціативу щодо України та росії.

Головне