Окупанти у Мелітополі розставили вежі для прослуховування (фото)

Окупанти у Мелітополі розставили вежі для прослуховування (фото)

Російські загарбники у Мелітополі встановили вежі мобільного зв'язку, щоб прослуховувати телефонні розмови місцевих.

Про це повідомляє мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

“Великий брат” любить як підглядати, а й підслуховувати. Окупанти Мелітополя уважно стежать за “незгодними”. Спочатку розвісили по місту відеокамери, потім перейшли на телефонний зв’язок“, – зазначив він.

Як зазначається, одну російську вежу помітили біля лікарняного містечка, а другу – на мікрорайоні навпроти 24-го училища.

"При цьому за півтора роки так і не зробили нормальний зв’язок та Інтернет для людей. Ворожі вишки − тільки для ворожих цілей", - додав Федоров.

28 серпня приблизно о 5:00 ранку в тимчасово окупованому Мелітополі чули вибухи. Очевидці розповіли про "міцні прильоти" по селищу Якимівка.

Нагадаємо, на Донеччині окупанти обстріляли авто з іноземними волонтерами Road2Relief. Двоє осіб загинули, ще двоє отримали важні поранення.

Обстріл стався 9 вересня близько 10:00 ранку. Волонтери вирушили зі Слов’янська у напрямку Бахмута, проте потрапили під перехресний вогонь у смт Іванівське Бахмутського району Донецької області. Від прямого удару автомобіль перекинувся та загорівся.

У машині перебували німецький медичний волонтер Рубен Мавік, шведський волонтер Йохан Матіас Тир, канадський волонтер Ентоні Ігнат та іспанська волонтерка і директорка “Road to Relief” Емма Ігуаль.

Рубен і Йохан зазнали тяжких осколкових поранень і опіків, але зараз їх стан стабільний. Смерть Ентоні підтвердили, його тіло виявили. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Україні перебуває понад 420 000 російських окупантів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.