Відбирають гроші та телефони: окупанти посилили тиск на працівників ЗАЕС

Відбирають гроші та телефони: окупанти посилили тиск на працівників ЗАЕС

У тимчасово захопленому місті Енергодар Запорізької області окупанти посилили репресії проти працівників ЗАЕС. Українці відмовляються співпрацювати та укладати контракти з російською окупаційною адміністрацією.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

За наявними даними, українці продовжують чинити опір - не виходять на роботу, саботують виконання рішень окупаційної адміністрації тощо.

До таких працівників загарбники застосовують заходи психологічного та фізичного впливу. Співробітники росгвардії та фсб рф використовують залякування, погрози, шантаж, а також б’ють українських фахівців, відбирають в них готівку, кошти з банківських карток, вилучають мобільні телефони.

Раніше в "Енергоатомі" повідомили, що окупаційне "керівництво" Запорізької АЕС вмовляє атомників запустити четвертий енергоблок.

“Незаконно призначений російською владою “генеральний директор” тимчасово окупованої Запорізької АЕС Юрій Чернічук вмовляє атомників, які відмовились підписати фейкові контракти з Росатомом, запустити четвертий енергоблок. Персонал станції категорично відмовляється виконувати злочинний наказ, який є прямим порушенням ліцензії на експлуатацію, виданої Держатомрегулювання України”, – йдеться в повідомленні  “Енергоатому”.

Відомо, що через психологічний тиск росіян близько 30-ти осіб персоналу ЗАЕС покинули Енергодар.

Нагадаємо, у Головному управлінні розвідки попередили про ймовірність нових провокацій російських окупантів на ЗАЕС. Зокрема, загарбники готують штурм Запорізької АЕС із використанням важкого озброєння.

Як писав "Ми-Україна" раніше, втрати російських військ та їхніх найманців в Україні станом на 23 липня становлять близько 241 960. Минулої доби українські воїни ліквідували ще 630 окупантів. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.