Окупанти посилили обстріли одразу в трьох областях, - Маляр

Окупанти посилили обстріли одразу в трьох областях, - Маляр

Російські окупаційні війська за останній місяць збільшили кількість обстрілів одразу в низці областей. Мова йде про Сумську, Чернігівську та Харківську області.

Про це повідомила заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі.

"За останній місяць ворог збільшив обстріли прикордонних областей – Харківської, Чернігівської та Сумської. За останній тиждень у період з 8 по 16 травня 2023 року російські війська здійснили 162 обстріли зазначених областей. Найбільше зазнала обстрілів Сумська область – 110. Чернігівська – 29. Харківська – 23", - йдеться в повідомленні.

Маляр також зазначила, що крім обстрілів мирного населення, ворог артилерійськими та авіаційними ударами намагається постійно тримати у напрузі українські війська у прикордонних областях. Росіяни не хочуть допустити їх задіяння на інших напрямках.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступниця очільника Міністерства оборони України Ганна Маляр заявила 12 травня, що Збройні сили України просунулись на два кілометри у Бахмуті та не втратили жодної позиції за тиждень. Як зазначається, російські окупанти надають брехливу інформацію про нібито нестачу зброї. Цим, ймовірно, вони мають на меті виправдати реальну ситуацію своїх втрат та поразок у Бахмуті.

Маляр також повідомляла, що росіяни намагаються ввести в оману Україну, говорячи про нестачу озброєння та боєприпасів на фронті. При цьому вона наголосила, що росіяни мають змогу спілкуватись між собою телефонами, а не лише через відео та аудіо у соцмережах.

Головне