Окупанти на Запорізькій АЕС провели тренування з евакуації на випадок контрнаступу ЗСУ

Окупанти на Запорізькій АЕС провели тренування з евакуації на випадок контрнаступу ЗСУ

Російські окупанти, які захопили Запорізьку АЕС в Енергодарі, готуються до можливої евакуації. Вони навіть провели тренування зі швидких зборів та виїзду зі станції на випадок контрнаступу ЗСУ.

Про це заявив голова Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Петро Котін, передає "Радіо Свобода".

"Вони всі готуються до евакуації і навіть проводили там тренування з дуже швидких зборів і з завантаження цього всього майна, яке вони награбували, і виїзду з території станції по першому поклику, по першій команді, коли це буде потрібно", - розповів очільник "Енергоатому".

Котін також зазначив, що останнім часом на ЗАЕС побільшало російських військових. При цьому сама станція стала фактично опорним пунктом. Там окупанти зберігають багато зброї, вантажівок, обладнання та приватних автівок, які відібрали у цивільних.

Водночас, за словами Котіна, вибудовувати лінію захисту на атомній станції у разі наступу ЗСУ росіяни не будуть. Натомість вони будуть намагатися швидко евакуюватися з ЗАЕС.

Котін додав, що в Енергодарі вже триває вивезення людей, які допомагали окупаційній владі "встановлювати порядки" в місті. Також частково вивозять співробітників АЕС та членів їхніх сімей.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова НАЕК “Енергоатом” Петро Котін розповів, що українським військовим доведеться обійти окуповану ЗАЕС під час контрнаступу, щоб не пошкодити її. Бійці це розуміють. При цьому він висловив думку, що існує шанс повернути окуповану ЗАЕС без бойових дій. Україні потрібно перекрити шляхи постачання окупантів з Криму. Статися це може, за словами Котіна, після звільнення Мелітополя.

Головне