Окупанти знищили краєзнавчий музей на Запоріжжі

Окупанти знищили краєзнавчий музей на Запоріжжі

Російські окупанти 23 серпня обстріляли прифронтові населені пункти Пологівського та Василівського районів Запорізької області. У Гуляйполі повністю знищено краєзнавчий музей.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

За даними поліції, протягом минулої доби російські війська здійснили 306 обстрілів населених пунктів регіону, зокрема Біленьке, Гуляйполе, Оріхів, Новоандріївка, Мала Токмачка, Левадне, Роботине, Малинівка і Преображенка, застосувавши авіацію, реактивні системи залпового вогню, танки, артилерію та безпілотники.

У результаті дронової атаки в селі Біленьке пошкоджено інфраструктурний об'єкт і кілька житлових будинків. У Гуляйполі внаслідок нічного обстрілу було знищено краєзнавчий музей, який загорівся після влучання снаряду та вигорів повністю. Пошкоджено також домоволодіння, господарські будівлі та особисте майно громадян.

Правоохоронці та слідчі СБУ збирають докази воєнних злочинів. Відкрито кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за порушення законів та звичаїв війни.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські війська завдали чергового удару по Костянтинівці на Донеччині. Внаслідок обстрілу загинуло п’ятеро мирних жителів, декілька людей отримали поранення.

Головне