Окупанти збільшують кількість перевезення через порт Маріуполя, — міськрада

Окупанти збільшують кількість перевезення через порт Маріуполя, — міськрада

В окупованому Маріуполі ворог став частіше використовувати порт для перевезень.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Міська рада українського Маріуполя повідомила, що окупанти посиленно активізують перевезення через порт, можливо для відправки військових вантажів. Місцеві жителі Приморського району звертають увагу на зростання шуму та активності на території порту.

За попередніми даними, вчора в порт перешвартували балкер біля Елеватора, що дозволяє пряме завантаження з вагонів. Протягом останніх двох днів балкер вантажив металеві вироби, ймовірно, металобрухт, і незабаром планує покинути акваторію порту.

Нагадаємо, росіяни активно використовують морський порт для вивезення награбованого та забезпечення своїх військових потреб з початку повномасштабного вторгнення. Цього тижня російські війська запустили роботу станції сортування та перевантаження вантажів, а також відновили великі залізничні ваги, що дозволить їм збільшити темпи перевезень та перекидати ресурси через порт.

Також, речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин повідомив, що на Кінбурнській косі російські війська намагаються збільшити кількість особового складу та озброєння для можливих штурмів і форсування території в районі, де Дніпро впадає в Чорне море. Він підкреслив, що минулого тижня окупаційні війська перекинули дивізіон катерів із Севастополя, який використовуватимуть для контролю цієї території.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про прогрес у знищенні ворожих цілей за допомогою ударних дронів за підсумками вересня. 

Головне

Прем'єр-міністр України спільно з віцепрем’єр-міністром з відновлення Олексієм Кулебою провів нараду щодо підготовки до опалювального сезону та захисту критичної інфраструктури.

Президент України Володимир Зеленський розповів, про що йому вдалося домовитися під час закордонних візитів, які він здійснив останніми днями до країн Європи.