Окупанти за добу завдали майже 3 000 ударів по Донеччині, є жертви та руйнування

Окупанти за добу завдали майже 3 000 ударів по Донеччині, є жертви та руйнування

Протягом доби російська армія завдала 2 798 ударів по лінії фронту та житловим районам на Донеччині, пошкодивши 19 цивільних об’єктів, внаслідок чого одна людина загинула та троє отримали поранення. 

Про це повідомляє Національна поліція України. 

За інформацією поліції, протягом доби зафіксовано 2 798 обстрілів, що завдали суттєвих руйнувань у містах і селищах. Під вогнем опинилися Гірник, Костянтинівка, Курахове, Мирноград, Покровськ, Торецьк, а також селища Новогригорівка, Новоекономічне, Цукурине, Щербинівка і села Богоявленка, Дальнє, Клебан Бик та Нове.

Внаслідок обстрілів зруйновано 19 цивільних об’єктів, серед яких 13 житлових будинків, підприємство, об’єкти критичної інфраструктури, господарча споруда, автомобіль і ЛЕП. 

У Цукуриному російська артилерія вбила одну людину. На Щербинівку скинуто авіабомбу “ФАБ-250” з модулем УМПК, що травмувало цивільну особу і пошкодило приватну оселю.

Через обстріли в Кураховому і Торецьку поранення отримали по одній людині. Костянтинівка зазнала ударів двома авіабомбами “ФАБ-250” та бомбою ”УМПБ Д-30 СН”, що спричинило руйнування підприємства і ЛЕП. У Покровську дрон пошкодив автомобіль, а Клебан Бик постраждав від артилерійських обстрілів, що пошкодили багатоквартирний та три приватні будинки.

Поліція та СБУ розпочали кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). За допомогою поліції евакуйовано 623 людини, з них 129 дітей. Загалом з початку обов’язкової евакуації евакуйовано 283 165 осіб, серед яких 33 289 дітей і 8 245 осіб з інвалідністю.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російська армія продовжує обстрілювати Херсонщину, завдавши ударів по населених пунктах Бериславського району. Внаслідок нічних авіаударів одна особа отримала поранення, а вранці в Херсоні зафіксовано ще кілька випадків травмування.

Головне