Окупанти за добу скинули дев’ять КАБів на Харківщину: наслідки

Окупанти за добу скинули дев’ять КАБів на Харківщину: наслідки

Російські війська протягом минулої доби 9 вересня атакували Харківщину, завдавши ударів по цивільних об'єктах дев’ятьма керованими авіабомбами та запустивши два FPV-дрони. Внаслідок цих дій постраждали цивільни особи та пошкоджено будівлі, транспорт та виникли пожежі на значних площах. 

Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

В ніч на 10 вересня у смт Пересічне, Харківського району, внаслідок обстрілу о 01:01 загорілася трава на площі 800 квадратних метрів.Увечері, 9 вересня близько 18:10, в селі Новоолександрівка, Вовчанської громади, через обстріл зайнялася трава та очерет на площі 2,5 гектара. У Куп'янську, Куп'янської громади, о 18:05 від обстрілу горіли трава, очерет і залишки побутових матеріалів на площі 1 гектар, а трохи раніше, о 16:10, керована авіабомба спричинила пожежу у трьох магазинах цього ж міста. Також о 16:10 у селі Захарівка, Чугуївського району, FPV-дрон пошкодив житловий будинок, внаслідок чого постраждав 57-річний чоловік.

У селі Великі Проходи, Харківського району, о 13:05 дрон пошкодив екскаватор, поранивши 52-річного чоловіка, в той же час у селі Новоосинове через обстріл горіла господарча споруда. У селі Перовське, Золочівської громади, о 11:20 мінометний обстріл пошкодив приватний будинок та господарчі споруди. Ранкові обстріли також викликали пожежі: у селі Загризове, Борівської громади, о 08:23 палали трава та очерет на площі 2,5 гектара, а в селі Осинове, Куп'янської громади, о 08:20 – на площі 1 гектар. Крім того, о 08:00 у Куп'янську внаслідок удару дрона по автомобілю отримали поранення двоє чоловіків віком 71 і 49 років.

На Харківському напрямку відбулося дві атаки ворога в районах Вовчанська та Глибокого. На Куп'янському напрямку зафіксовано 12 атак, зокрема, в районах Синьківки, Петропавлівки, Глушківки, Стельмахівки та Лозової. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські війська завдали рекордних 97 авіаударів по позиціях українських сил та населених пунктах минулої доби, 9 вересня. Окупанти скинули 130 касетних авіабомб, що стало одним з найбільших застосувань авіації за весь період агресії. Ці атаки супроводжувалися 4916 обстрілами та чотирма ракетними ударами.

Головне