Окупанти все ще намагаються взяти Авдіївку, - Штупун

Окупанти все ще намагаються взяти Авдіївку, - Штупун

Активність російських військ трохи зменшилася, проте окупанти не відмовилися від свого наміру захопити Авдіївку. Битви продовжуються.

Цю інформацію розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун під час телемарафону "Єдині новини".

"На Авдіївському напрямку активність ворога трохи знизилася, але вони продовжують просуватися вперед. Вони не зупиняють спроби захопити Авдіївку. Наші війська на цьому напрямку витримують облогу міцно", - сказав він.

За словами Штупуна, за останню добу на Таврійському напрямку був один ракетний і чотири авіаційних удари з боку ворога.

"Більшість з них - це керовані авіаційні бомби, і вони були сфокусовані саме на Авдіївському напрямку", - відзначив він.

Загалом за останню добу на Таврійському напрямку було зафіксовано 53 бойових зіткнення, а ворожа сторона здійснила 685 артобстрілів. Сили оборони знищили 11 танків і 29 бойових броньованих машин, більшість з яких знаходилися саме в Донеччині.

Він також повідомив, що атаки окупантів в районах Новокалинового, Степового, Первомайського були безуспішними протягом останньої доби. Також не вдалася ворожа спроба штурму біля Мар'їнки та Новомихайлівки, де вдалося відбити приблизно 20 атак.

Щодо напрямків Шахтарський і Запорізький, Штупун зазначив, що там вдалося відбити атаки в районах Золотої Ниви, Старомайорського, Полтавки та Роботиного. Поруч з Роботиним ворог намагався відновити свої позиції, але це також завершилося невдачею.

Як писав "Ми-Україна" раніше, під будівлею посольства Ізраїлю на Кіпрі стався вибух.

Головне