Окупанти впʼяте за місяць обстріляли одну з прифронтових ТЕС ДТЕК

Окупанти впʼяте за місяць обстріляли одну з прифронтових ТЕС ДТЕК

Окупанти впʼяте за місяць обстріляли одну з прифронтових ТЕС ДТЕК. Про це повідомляє ДТЕК.

Через обстріли окупантів в Україні постраждала одна з теплоелектростанцій ДТЕК, що розташована у прифронтовій області.

Через це без світла опинилися мешканці одного з населених пунктів поряд зі станцією.Обійшлося без постраждалих.

"Після припинення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію їх наслідків та докладають усіх зусиль для якнайшвидшого відновлення енергопостачання", — зазначили у ДТЕК. 

Також зафіксували пошкодження обладнання підприємства. 

Нагадаємо, Запорізька АЕС напередодні знову опинилася на межі блекауту. У компанії зазначили, що зранку 26 листопада внаслідок короткого замикання відключилась остання (четверта) лінія зв’язку ЗАЕС з енергосистемою України. Три інші лінії ще до цього були пошкоджені під час обстрілів рф.

До вечора, поки не відремонтували четверту лінію, станція отримувала зовнішнє живлення від єдиної доступної резервної лінії електропередачі 330 кВ. Якби відключилась і вона - стався б блекаут.

Як писали "Ми-Україна" раніше, близько 400 населених пунктів у десяти областях України залишилися без світла станом на вечір неділі, 26 листопада. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що нині ситуація найскладніша у південних регіонах. Там посилено працюють рятувальники та правоохоронці, які намагаються ліквідувати наслідки негоди.

 

Головне