Окупанти вночі атакували Селидове ракетою С-300: загинув чоловік

Окупанти вночі атакували Селидове ракетою С-300: загинув чоловік

Російські окупанти ввечері в суботу, 30 грудня, атакували місто Селидове, що в Покровському районі Донецької області, ракетою із ЗРК С-300, внаслідок чого загинув чоловік.

Про це повідомила пресслужба Донецької обласної прокуратури в Telegram-каналі. Як зазначається, через ворожий удар одна людина загинула та ще шестеро були поранені. Населений пункт був обстріляний вже другий раз за добу.

О 21:00 російські окупанти, за попередньою інформацією, використали проти цивільних громадян ракету з С-300. Чоловік, який перебував неподалік від епіцентру влучання, одразу загинув. Йому було 63 роки. Також від влучання ракети дістали поранень різного ступеня тяжкості шість мешканців багатоквартирного житлового будинку, що поруч.

Загалом усім постраждалим віком від 43 до 83 років було надано екстрену медичну допомогу. Лікарі діагностували у них множинні осколкові поранення, мінно-вибухові травми та садна.

Пошкоджено було також шість багатоповерхівок.

Наразі було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, під завалами у Києві внаслідок ракетного удару з боку російських військ зранку у п'ятницю, 29 грудня, виявили вже 23 тіла. У столиці вже понад дві доби триває розбір завалів через обстріл. Пошукова операція продовжується. Ця атака стала найбільшою за кількістю жертв серед цивільних у столиці з початку війни рф проти України.

Головне