Окупанти вдарили по навчальному закладу в Івано-Франківську: які наслідки

Окупанти вдарили по навчальному закладу в Івано-Франківську: які наслідки

Військовослужбовці армії рф у ніч на 22 червня завдали удару по Прикарпаттю. Ціллю атаки став цивільний навчальний заклад в Івано-Франківську. 

За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, внаслідок удару на території закладу утворилася вирва площею 20 квадратних метрів. Вибух спричинив займання, який надзвичайникам вдалось оперативно загасити.

Наслідки атаки:

  • один з навчальних корпусів зазнав часткового руйнування,
  • інші будівлі комплексу отримали пошкодження різного ступеня,
  • на прилеглій території пошкоджено легковий автомобіль. 

Нагадаємо, цієї ночі Україна зазнала чергового масованого ракетно-авіаційного удару. В цілому за ніч противник застосував 29 засобів повітряного нападу, серед яких 16 ракет різних типів, серед яких - "Калібри" та Х-101. Також противник запустив понад 10 ударних дронів типу Shahed-131/136. Сили ППО ліквідували всі "шахеди", ракети були збиті не всі. 

Ворог націлився на об'єкти критичної інфраструктури по всій країні, зокрема енергетичні. В результаті вже восьмої атаки на енергетику було пошкоджено обладнання в двох областях, на сході відбулось відключення повітряної лінії електропередачі, що призвело до зниження навантаження на генеруючому об'єкті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Нідерланди та ще одна країна об'єдналися, щоб надати Україні систему протиповітряної оборони Patriot. До цього Нідерланди вже постачали нам основні компоненти для таких ЗРК, такі як ракети та пускові установки. 

 

Головне