Окупанти вчергоче обстріляли ТЕС у прифронтовій області

Окупанти вчергоче обстріляли ТЕС у прифронтовій області

Внаслідок ворожих обстрілів, які окупанти здійснили 8 грудня постраждала одна з теплоелектростанцій ДТЕК у прифронтовій області, в результаті ніхто не постраждав. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК.

"Ворог продовжує здійснювати систематичні терористичні атаки по цивільних та енергетичних об'єктах України", - йдеться в повідомленні.

Фахівці пісня припинення атак розпочали ліквідацію їх наслідків.

"Обладнання підприємства зазнало пошкоджень. Після припинення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію їх наслідків.", - зазначили енергетики.

зазначається, що за останні півтора місяці це вже восьма атака на прифронтову теплоелектростанцію.

Нагадаємо, що дефіцит в енергосистемі України зафіксували ввечері 7 грудня. В Україні через похолодання суттєво зросло енергоспоживання і нині воно перевищує виробництво електроенергії. 

Крім того, через похмуру погоду сонячні електростанції на працюють на повну потужність. А на деяких блоках теплових станцій тривають ремонтні роботи, що теж впливає на потужність системи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українська енергосистема до поточного зимового періоду увійшла підготовленою попри масовані удари по енергетичній інфраструктурі протягом всього минулого опалювального сезону. 

Головне