Окупанти в Криму затримали проукраїнського студента - Фаріон "злила" його дані

Окупанти в Криму затримали проукраїнського студента - Фаріон

Після чергового мовного скандалу, спричиненого заявами української мовознавиці Ірини Фаріон про російськомовних українських захисників, проукраїнськи налаштовний житель окупованого Криму Максим Глєбов написав їй листа, в якому підтримав її позицію. Після того, як філологиня виклала в мережу скрін їхнього листування, до хлопця навідались російські силовики.

На світлинах, які Фаріон опублікувала у своєму Telegram-каналі, вказані особисті дані відправника та місце його навчання. Наразі цього повідомлення на її каналі вже немає. На заклики людей приховати дані юнака мовознавиця відреагувала відмовою.

Як наслідок - хлопця затримали російські спецслужби. Традиційно, затриманого змусили публічно перепросити. На відео він чітко пояснює, що причиною затримання став лист до Фаріон.

Спільнота доносчиків, яка займається вишукування серед жителів окупованого Криму людей з проукраїнською позицією "Кримський смєрш" заявила також, що після затримання Глєбова силовики "відпрацювали" також і його оточення.

Нагадаємо, Фаріон в інтерв'ю Яніні Соколовій заявила, що не може назвати українцями російськомовних військових Сил оборони України, зокрема бійців бригади "Азов". Вона назвала їх "очманілими" і закликала "показати патріотизм вивченням мови Шевченка".

"Я не можу назвати їх українцями, якщо вони не говорять українською мовою - то нехай себе назвуть "руськими".... Вони такі великі патріоти. Покажи свій патріотизм — вивчи мову Тараса Григоровича Шевченка", - заявила вона. 

На її слова різко відреагував екскомандир полку "Азов" та чинний заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін. Він вперше опублікував пост російською та обвинуватив Фаріон у "розколюванні українського суспільства за фсбшними методичками".

Як писав "Ми-Україна" раніше, на резонансну заяву Фаріон відреагував Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець. Він подав заяву до правоохоронних органів щодо скандальних заяв мовознавиці, свої звернення він скерував до Нацполіції, Служби безпеки та Нацради з питань телебачення і радіомовлення. 

Головне