Окупанти посилюють артилерійські обстріли на трьох напрямках, – ISW

Окупанти посилюють артилерійські обстріли на трьох напрямках, – ISW

На різних напрямках військові дії росії відзначаються підвищеним артилерійським обстрілом, спрямованим на Куп'янський, Лиманський та Бахмутський напрямки, що свідчить про їхні намагання продовжувати атаку.

Про це йдеться в аналітиці Інституту вивчення війни (ISW).

За їх інформацією, російським військам вдалося просунутися на захід від Синьківки. Бої відбувалися біля Синьківки та на південний схід від Куп'янська, біля Стельмахівки, Табаївки та Берестового.

За словами голови військової адміністрації Харківської області Олега Синєгубова, найбільш активні бої відбуваються в районі Синьківки та Табаївки на Куп'янському напрямку.

Речник командування Сухопутних військ України Володимир Фітьо вказав, що інтенсивні артилерійські обстріли з боку рф на різних напрямках вказують на їхні намагання продвинутися вперед.

Аналітичні дані також показують, що російські війська нещодавно продемонстрували наступ біля Кремінної на Лиманському напрямку. На геолокаційних знімках видно, що вони рухаються на схід від Макіївки та на захід від Діброви. Поруч з цим, український військовий спостерігач Костянтин Машовець повідомив, що російські війська активізували свої зусилля для просування в напрямку лінії Терни-Макіївка.

Також зауважено, що окупанти нещодавно наблизилися до Авдіївки, проводячи позиційні бої у цьому районі. Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський зауважив, що російські війська підсилили свій наступ на ділянці фронту, що включає Авдіївський напрямок.

Звіт також зафіксував, що 27 січня відбувалися позиційні бої на захід і південний захід від Донецька, поблизу Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки. На кордоні Донецько-Запорізької областей також відбувалися бої, але змін на лінії фронту в цьому регіоні не зафіксовано.

Російські війська нещодавно здійснили невеликий просування у західній Запорізькій області, проводячи позиційні бої у цьому районі 27 січня. З геолокаційних знімків, опублікованих 27 січня, видно, що вони дещо продвинулися на захід від Роботиного.

Також 27 січня на лівобережжі Херсонщини тривали позиційні бої, але змін на фронті в цьому районі не зафіксовано. Українські та російські джерела також повідомили про бої під Кринками.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ЗСУ знищили ще майже 750 бійців рф та 19 ББМ за добу.

Головне