Окупанти на Запоріжжі вирішили мобілізувати "казаків" на війну, - ЦНС

Окупанти на Запоріжжі вирішили мобілізувати

Російські окупанти почали реєстрацію казачих організацій на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, перетворюючи їх на мобілізаційний резерв для армії рф. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Відтепер усі казачі структури мають бути реєстровими, адже, за словами кремлівських кураторів, у регіоні воєнний стан, і суспільна діяльність "казаків" у таких умовах є неприйнятною.

Окрім цього окупанти створюють спеціалізовані казачі класи у школах Бердянського району з наміром поширити такі класи по всіх навчальних закладах на окупованій території України. На меті - перетворити казачі організації, які не мають нічого спільного з історичним українським козацтвом, на інструмент своєї пропаганди.

Від початку окупації України “казачі” групи беруть участь у мілітаризації населення, а також у репресіях проти тих, хто не погоджується з окупаційною владою. Вони виступають не як оборонці народу, а як інструмент контролю й терору, що підриває справжні цінності українського козацтва”, - заявили у ЦНС.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Влада рф створила програму переселення росіян на ТОТ України за гроші

Нагадаємо, запорізька область за добу 20 вересня зазнала 322 удари армії рф, які були націлені на вісім населених пунктів регіону.

Як писав "Ми-Україна" раніше, атаку на гуманітарну місію Міжнародного Комітету Червоного Хреста на Донеччині здійснили росіяни, а удар був умисним. Про це свідчать здобуті слідством докази.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.