Окупанти масовано вдарили ракетами по аеродрому під Харковом

Окупанти масовано вдарили ракетами по аеродрому під Харковом

Військовослужбовці рф вночі 5 квітня обстріляли аеродром на Харківщині. Ракетний удар відбувся по селищу Коротичі, повідомили у Слідчому управлінні Головного управління Національної поліції в Харківській області. 

Попередньо, по летовищу було скеровано п'ять снарядів, які ворог запускав з зенітно-ракетного комплексу С-300. 

"Били по непрацюючому аеродрому, пошкоджені ангари. Вся територія внаслідок обстрілу вкрита вирвами. На місці була пожежа", - розповів керівник відомства Сергій Болвінов. 

Минулося без травмованих або жертв. На місці "прильотів" працюють правоохоронці, криміналісти та вибухотехнічні експерти.

Як відомо, минулої ночі окупанти вчергове обстріляли Харків. Вогонь по місту ворог відкрив близько 22:00. В результаті атаки понівечено чотири автівки, вибуховою хвилею винесло шибки у п'ятиповерхівці. В цілому за учорашню добу російські загарбники накривали вогнем близько півтора десятка міст та сіл Харківщини, включно з Синьківкою, Степовою Новоселівкою, Котлярівкою та іншими. 

Нагадаємо, окупаційне військо посеред ночі 5 березня вчинило обстріл Покровська на Донеччині. Ворог цілив по сектору приватної житлової забудови. Відомо про п'ятьох поранених, включно з дитиною. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська армія не припиняє щоденно накривати Сумську область з артилерії та атакувати з авіації. За минулу добу ворог майже два десятки разів відкривав вогонь по Сумщині, прогриміло близько 90 вибухів. Ворог обстрілами пошкодив чотири об'єкти енергетичної системи.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.