Росіяни обстрілами пошкодили чотири енергооб'єкта на Сумщині, - ОДА

Росіяни обстрілами пошкодили чотири енергооб'єкта на Сумщині, - ОДА

Російське окупаційне військо не припиняє щоденно накривати Сумську область з артилерії та атакувати з авіації. За минулу добу ворог майже 20 разів відкрив вогонь по Сумщині, прогриміло близько 90 вибухів. 

Як розповів в ефірі марафону "Єдині новини" очільник місцевої ОДА Володимир Артюх, під обстрілами перебували 11 населених пунктів шести територіальних громад трьох районів області.

"Внаслідок застосування ворогом зброї було виведення з ладу чотири енергетичних об'єкти. Близько 700 абонентів були позбавлені електрики. За цю добу відновлено близько 300, решта - буде відновлена сьогодні", - зазначив він. 

Артюх нагадав, що напередодні, 4 квітня, "Укренерго" запроваджувало графіки аварійних відключень світла у шести областях України, включно з Сумською. Він зауважив, що об'єкти критичної інфраструктури не вимикались, всі системи життєзабезпечення працювали у звичайному режимі.

Окремо, голова ОДА наголосив, що ворог продовжує активно застосовувати свої ДРГ на прикордонні. 

"На сьогодні чітко фіксуємо, що ознак збільшення наступальних можливостей ворога (на кордоні з Сумщиною - ред.) нема. Ми це контролюємо кожної доби", - підсумував Артюх. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Силах оборони півдня України зазначили, що кількість російських атак останнім часом зменшилась на тлі підготовки до нового масованого удару. Противник застосовує для ураження групи "шахедів", які або перевищують 10 одиниць, або зовсім нечисленні - три-чотири штуки. В останньому випадку таким чином окупанти проміряють готовність української ППО, "а не намагалися щось ушкодити".

 
 

 

 

 

Головне