Окупанти готують новий штурм Авдіївки, - ISW

Окупанти готують новий штурм Авдіївки, - ISW

Російські окупанти готуються до "третьої хвилі великих штурмів навколо Авдіївки" і "третього масштабного штурму міста Авдіївка".

Про це повідомляють в Інституті з вивчення війни (ISW),

Аналітики відзначили, що окупанти продовжують активні військові операції навколо Авдіївки і досягли певних успіхів. Геолокаційні зображення свідчать про переміщення російських військ на південний захід від Красногорівки (що знаходиться за 4 км на північ від Авдіївки) до залізничної лінії на північ від Авдіївки.

Бойові дії також продовжуються в районі Авдіївського коксохімічного заводу, південних і південно-західних околицях Авдіївки та Опитного. Українські війська активно відповідають на ворожі атаки в цьому районі.

Додатково в звіті Інституту зазначено, що російські війська прискорено будують укріплення в задніх районах поруч із передбачуваними напрямками наступу в районі Авдіївки, як це свідчить про їхню готовність швидко вводити резерви в бій.

Також варто відзначити, що на фронті в районі Бахмута тривають бойові дії, проте ні Збройні Сили України, ні російські окупанти не здійснили просування вглиб.

У звіті Інституту також зазначено, що 2 листопада ЗСУ відбили механізовані атаки російських сил в районі Вугледара. Геолокаційні зображення показують, як українські війська відбили атаку російської бронетехніки під час російського наступу на східні околиці Нікольського, що знаходиться за 4 км на південний схід від Вугледара.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів навесні 2024 року.

Головне