Окупанти доводять річку Кальчик у Маріуполі до висихання

Окупанти доводять річку Кальчик у Маріуполі до висихання

Жителі тимчасово підконтрольного армії рф Маріуполя показують, що російська окупація робить з річкою Кальчик, яка протікає через місто. Водойма дуже стрімко міліє, повідомляє радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

Відео, зняте місцевими мешканцями, демонструє жахливі наслідки дій російських загарбників, які з минулого року почали систематично знищувати цю річку.

Ще в грудні 2022 року вони збудували перекриття через річку, використовуючи при цьому варварські методи. Значну частину Кальчику просто засипали землею зі шлаком, що призвело до серйозних порушень екосистеми.

Нещодавно в місцевих чатах маріупольці повідомляли про ще один злочин окупантів: до річки скидають відходи з бетонного заводу. Це додатково забруднює воду та погіршує і без того критичну ситуацію.

Через такі безвідповідальні та злочинні дії загарбників річка Кальчик опинилася на межі повного висихання. Це матиме катастрофічні наслідки не лише для самої водойми, але й для всієї екосистеми Приазов'я, наголошу Андрющенко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Маріуполі зростають проукраїнські настрої: Андрющенко назвав причини

Нагадаємо, середмістя Маріуполя заливають каналізаційні стоки, місцеві вже не можуть цього терпіти і масово викладають фото та відео цього навіть на проросійських пабліках. У місті не працює система водовідведення не працює, колектор не замінений та не відремонтований.  У населеному пункті також присутній відповідний запах, який "красномовно каже про реалії міста".

Головне