Окупанти атакували Сумщину 22 рази за добу: двоє загиблих

Окупанти атакували Сумщину 22 рази за добу: двоє загиблих

Сумська область від ранку 8 жовтня пережила 22 обстріли прикордонних територій та населених пунктів регіону. В регіоні за цей проміжок часу прогриміло 26 вибухів, інформує місцева ОВА.

Ранкова атака на Есманську громаду спричинили людські жертви. Російський літак вдарив по території громади чотирма керованими авіабомбами (КАБ), внаслідок чого загинуло двоє місцевих мешканців.

Ворог застосував широкий арсенал засобів ураження, атакуючи вісім громад області: Миколаївську, Хотінську, Юнаківську, Миропільську, Річківську, Білопільську, Краснопільську та Новослобідську. Основним чином противник гатив КАБами, їх використання зафіксовано у більшості атакованих громад.

Білопільська громада зазнала вісім ударів КАБами та атаки FPV-дронами. У Краснопільській громаді, окрім удару КАБ, було зареєстровано шість вибухів від автоматичного станкового гранатомета. Миропільська громада також потрапила під удар FPV-дрона.

Хотінська, Новослобідська, Миколаївська, Юнаківська та Річківська громади також зазнали ударів авіабомбами, з кількістю вибухів від одного до трьох у кожній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сумщині триває боротьба з ДРГ, - НГУ

Нагадаємо, протягом вечора 8 жовтня росіяни кілька разів атакували Харків авіабомбами. Наразі відомо про щонайменше шість атак КАБами, внаслідок яких двоє осіб загинуло, ще понад три десятки - зазнали поранень.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за даними Міненерго, цьогоріч російська армія значним чином наростила інтенсивність обстрілів енергетичних об'єктів.

Головне