Окупанти 357 разів за добу обстріляли Запорізьку область: що відомо

Окупанти 357 разів за добу обстріляли Запорізьку область: що відомо

Запорізька область зазнала масштабних атак з боку російських окупаційних військ - за добу зафіксовано 357 ударів по 11 населених пунктах регіону. Про це повідомив голова місцевої ОВА Іван Федоров.

Для завдання ураження окупанти задіяли різноманітні види озброєння, включно з реактивними системами залпового вогню та авіацією.

Так, російські війська здійснили авіаційні удари по Лобковому та Новоандріївці. За словами Федорова, 223 дрони різних модифікацій атакували Червонодніпровку, Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Полтавку. Окрім того, зафіксовано дев'ять обстрілів з РСЗВ по Роботиному та Новоданилівці. За добу було зафіксовано 123 артилерійських удари по території Степногірська, Гуляйполя, Оріхова, Новоандріївки, Новоданилівки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки та Полтавки.

Попри високу інтенсивність атак, за попередніми даними, мирні жителі не постраждали. Проте надійшло шість повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. 

Нагадаємо, 11 серпня вранці військовослужбовці армії рф вчергове атакували Краматорськ на Донеччині. Внаслідок ранкового обстрілу міста постраждали вісім людей, пошкоджено пошкоджено 42 приватні будинки та 19 багатоповерхівок.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 11 серпня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1080 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили два танки, п'ять бойових броньованих машин, 65 артсистем та ще три РСЗВ.

Головне