Офіс Генпрокурора використовуватиме штучний інтелект для доведення злочинів росії

Офіс Генпрокурора використовуватиме штучний інтелект для доведення злочинів росії

Офіс Генерального прокурора буде використовувати штучний інтелект для доведення злочинів російських військ у війні в Україні.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін в інтерв’ю Time.

"Якщо людина заявляє про скоєний проти неї злочин, нам потрібно ідентифікувати злочинця, що є найскладнішим завданням у повсякденній роботі наших прокурорів, і для цього ми використовуємо усі елементи нових технологій, які часто є найважливішим з наявних у нас інструментів", - розповів генпрокурор Андрій Костін.

За його словами, використання сучасних технологій дозволяє ідентифікувати злочинців та збирати всі докази.

"Ми використовуємо технологічні рішення від Palantir для аналізу даних, а також інструменти від Microsoft для розпізнавання голосу, зокрема коли мова йде про заклики до геноциду та агресії. Це дійсно унікальні інструменти, які допомагають аналізувати та збирати належну доказову базу. Ми плануємо використовувати більше інструментів на основі штучного інтелекту для аналізу сотень терабайт фото та відео", - додав Костін.

Генпрокурор також зазначив, що використання сучасних технологій дозволяє правоохоронцям ідентифіковувати воєнних злочинців та збирати докази, які потрібні для забезпечення справедливого вироку у справі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, американський мільярдер Ілон Маск висловив переконання, що штучний інтелект представляє найсерйознішу загрозу для людства.

Головне