Одному з суддів Київського апеляційного суду, якого підозрюють у корупції, обрали запобіжний захід

Одному з суддів Київського апеляційного суду, якого підозрюють у корупції, обрали запобіжний захід

У вівторок, 5 грудня, обрано запобіжний захід одному з суддів Київського апеляційного суду, якого підозрюють в отриманні хабаря в 35 тис. доларів разом з трьома іншими своїми колегами.

Про це повідомило видання "Суспільне". Як зазначається, суддю Ігоря Паленика взяли під варту з можливістю внесення застави в 4 млн гривень. Суддя, якщо не внесе заставу, залишиться під вартою до 3 лютого.

Адвокати Паленика вже заявили, що не погоджуються з рішенням захисту та подаватимуть апеляцію.

"Буде спрямована апеляційна скарга. Сума застави непосильна наразі", - зазначила адвокатка Олена Шаповал.

При цьому прокурор Вадим Кохно спочатку просив для підозрюваного обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів та з можливістю внести заставу у розмірі 6 999 872 гривень. Він також зачитав у залі суду похвилинно розмови Ігоря Паленика з трьома іншими суддями. Саме цей суддя у середу, 29 листопада, розподілив у себе вдома кошти неправомірної вигоди - 8400 собі та по 8300 іншим двом суддям.

Також наразі обирають запобіжний захід і для іншого судді - Віктора Глиняного, який фігурує у цій справі. Наразі досудове розслідування триває.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, організовану групу з чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі в 35 тис. доларів за зняття арешту з майна. За місцем знаходження та проживання суддів, де були проведені обшуки, детективи знайшли та вилучили гроші, які були отримані як неправомірна вигода.

Головне