Очільник польського МЗС Сікорський оголосив про наміри Польщі витрачати 5% ВВП на оборону

Очільник польського МЗС Сікорський оголосив про наміри Польщі витрачати 5% ВВП на оборону

На фоні триваючої російської агресії проти України, очільник польського зовнішньополітичного відомства Радослав Сікорський оголосив про наміри Польщі суттєво збільшити оборонний бюджет. Згідно з заявою міністра, країна має на меті довести витрати на оборону до 5% від валового внутрішнього продукту до 2025 року. Про це повідомило видання Bloomberg.

Колишній президент США Дональд Трамп "мав рацію, коли наполягав на тому, що союзники повинні витрачати більше коштів".

Разом з тим, як зазначив міністр, у поточному році Польща має намір спрямувати на оборонні потреби приблизно 4% ВВП. Це передуватиме подальшому нарощуванню видатків у цій сфері.

"Ми більше не перебуваємо у вічному мирі після холодної війни", - підкреслив очільник польського зовнішньополітичного відомства. - Але альянс - це не сусідська охоронна компанія".

Нагадаємо, міністерка спорту Франції Амелі Удеа Кастера здійснила символічне купання в річці Сена, щоб розвіяти побоювання щодо її чистоти напередодні Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. До неї приєднався паралімпійський чемпіон з тріатлону Алексіс Анкінкуант, пише Sky News. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у неділю, 14 липня, графіки відключення світла діятимуть всю добу, вночі та після обіду обмеження посилять. Про це повідомили в "Укренерго".

 


 
 
 

Головне