Обвал багатоповерхівки у Бєлгороді: з-під уламків дістали вже 15 тіл

Обвал багатоповерхівки у Бєлгороді: з-під уламків дістали вже 15 тіл

У Бєлгороді завершились пошуково-рятувальні роботи на місці обвалу багатоповерхівки на вулиці Щорса. За офіційними даними, 15 осіб загинули під завалами.

Як розповів губернатор Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова, ще 17 людей вдалося врятувати. Кількість травмованих складає 27 осіб, 10 з яких отримали амбулаторну допомогу і були відпущені додому.

"Експертні організації сьогодні вранці продовжать роботи з обстеження та вивчення технічного стану пошкодженого житлового будинку. За результатами цієї роботи прийматимемо подальше рішення щодо його долі", - зазначив він. 

Як відомо, 12 травня у російському Бєлгороді обвалився під'їзд житлового будинку. Місцеві канали написали про те, що на багатоповерхівку впала російська керована авіабомба, пропагандистські пабліки традиційно обвинуватили у всьому українську сторону. Вже під час розбору завалів у споруди обвалився незакріплений дах. Кадри інциденту потрапили на відео. У російському Міністерстві оборони згодом зазначили, що на будинок нібито впали уламки однієї зі збитих ракет, по якій відпрацювала ППО.

Нагадаємо, днями британське оборонне відомство звернуло увагу на те, що окупанти мають системні проблеми із скидами авіабомб на власну територію. За оцінкою МО, за березень-квітень на Бєлгородську область росіяни "впустили" 20 боєприпасів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці квітня бомбардувальник ВКС рф "впустив" чергову авіаційну бомбу на територію російської Бєлгородської області. Нерозірваний ФАБ-500 був виявлений поблизу хутора Стадників Шебекинського округу.

 

 

 

Головне