Обстріли Запоріжжя: за добу окупанти 164 рази відкривали вогонь по області

Обстріли Запоріжжя: за добу окупанти 164 рази відкривали вогонь по області

Запорізька область минулої доби пережила 164 обстріли, ворог накривав вогнем 10 населених пунктах регіону. Про це розповів очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Противник активно застосовував для ураження безпілотники різних модифікацій. Зокрема, 66 атак дронами було здійснено по Гуляйполю, Новоандріївці, Роботиному, Малій Токмачці, Левадному та Малинівці.

Окрім того, російські війська завдали авіаудару по селу Левадне, а також здійснили вісім обстрілів з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по Оріхову, Малій Токмачці та Роботиному.

Найбільша кількість атак - 89 - була проведена із застосуванням артилерії. Під вогнем опинилися Приморське, Гуляйполе, Новоандріївка, Роботине, Мала Токмачка, Малинівка, Левадне, Преображенка та Новоданилівка.

За словами Федорова, внаслідок обстрілів надійшло 14 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Минулось без жертв та поранених серед цивільного населення.

Нагадаємо, у Запорізькій області запроваджено суворі заходи безпеки щодо навчального процесу. Офлайн-навчання для дітей буде дозволено виключно в укриттях. З 2 вересня понад 120 шкіл області розпочнуть роботу в змішаному форматі, поєднуючи онлайн та офлайн навчання в захищених приміщеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли будуть готові перші підземні школи в Запоріжжі - в ОВА розповіли

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч на неділю, 1 вересня, здійснили подвійний удар по селу Слатине Дергачівської громади Харківської області. Внаслідок атак постраждали шестеро мирних жителів, включаючи вагітну жінку.

Головне