Обшуки у Київметрополітені та Метробуді: слідчі шукають винних у затопленні метро

Обшуки у Київметрополітені та Метробуді: слідчі шукають винних у затопленні метро

У  "Київському метрополітені" вранці у середу, 13 грудня, відбуваються обшуки. Окрім того, слідчі дії правоохоронні органи нині проводять також у "Метробуді" та низці підрозділів КМДА. 

Як повідомили у пресслужбі поліції Києва, обшуки здійснюються задля встановлення осіб, з вини яких раніше цього місяця стались втрата герметичності тунелю столичного метро з подальшим його затопленням. 

"13 грудня слідчі поліції Києва розпочали проведення одночасних обшуків у рамках кримінального провадження за кваліфікацією "Службова недбалість" (ч. 2 ст. 367 КК України) у комунальних установах міста та на приватному підприємстві", - вказано у повідомленні. 

Правоохоронці перевірятимуть також наявність прорахунків під час здійснення проєктування, власне будівництва та експлуатації постраждалого відрізку лінії метрополітену. 

Нагадаємо, раніше у КМДА заявляли, що надзвичайної події в метро Києва не сталося, її вчасно попередили. Міська влада заявила, що техпрацівники комунального підприємства ще з кінця листопада спостерігали потрапляння води та винос піску в тунелі між станціями "Деміївська" і "Либідська" на ділянці 14 метрів. А з'явилась загроза руйнування тунелю було прийнято рішення щодо зупинення транспорту руху потягів метрополітену. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, столична влада запустила 97 наземних маршрутів, які дублюють закриту ділянку "синьої" гілки метро від станції "Теремки" до "Либідської". Зачинені станції "синьої" гілки метро надалі працюватимуть як укриття

Головне