Обмеження права на освіту для дітей "ухилянтів" - фейк

Обмеження права на освіту для дітей

Нібито наміри "політичного керівництва України" ввести обмеження права на освіту для дітей "ухилянтів" це черговий фейк.

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю "Телеграфу". Таким чином він спростував заяву народного депутата від "Батьківщини" та члена Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадима Івченка.

За словами Івченка, блокування рахунків людей, які ухиляються від загальної мобілізації, є неправильним. Відповідний захід позбавить їх засобів до існування. Проте покаранням для ухилянтів, на думку нардепа, може бути обмеження доступу до державних послуг.

"Політичне керівництво пропонує: якщо ти не хочеш виконувати свій громадянський обов’язок, захищати Батьківщину і якщо не стоїш на військовому обліку, держава може тобі відмовляти в послугах. Наприклад: ти не будеш отримувати підтримку держави, твої діти не вступлять до вишу, або ти сам не вступиш до ВНЗ", - розповів нардеп.

На це Давид Арахамія заявив, що такі заходи влада не розглядає, йдеться в його дописі.

"Спростовуємо черговий фейк, який, на жаль, розлетівся у ЗМІ. Ніхто не збирається обмежувати дітей у праві на освіту. Таких планів у Верховної Ради немає, не було і не буде! Навіть в контексті змін до правил мобілізації", - додав Арахамія.

Він наголосив, що важко зрозуміти, чому хтось про це говорить. Проте такі заяви точно не потрібно сприймати серйозно.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росіяни запустили фейк про втрати Збройних сил України у місті Селидове на Донеччині.

Головне