Новий транш від МВФ свідчить про те, що макроекономічна ситуація в Україні під контролем, - Устенко

Новий транш від МВФ свідчить про те, що макроекономічна ситуація в Україні під контролем, - Устенко

Новий транш від Міжнародного валютного фонду є сигналом, що макроекономічна ситуація в Україні знаходиться під контролем. Про це заявив економічний радник Президента України Олег Устенко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Дефіцит державного бюджету на цей рік складає приблизно майже 40 млрд доларів, 38 млрд доларів, якщо точно говорити. Майже 40 млрд доларів з них більша частина - 18 млрд доларів - покривається за рахунок ЄС, приблизно 10 млрд доларів за рахунок Сполучених Штатів Америки, приблизно біля 5 млрд доларів - від міжнародних фінансових інституцій, у даному випадку від Міжнародного валютного фонду. Це незначна частина, яка буде перекрита Міжнародним валютним фондом нашого дефіциту. Але в порівнянні з Європейським союзом і Сполученими штатами америки то це менше ніж наші союзники допомагають Україні. Чи можна було обійтися без програм співпраці з Міжнародним валютним фондом або з іншими міжнародними інституціями? Ні", - зазначив Устенко.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд погодив надання Україні 890 млн доларів після завершення перегляду програми розширеного фінансування EFF. Ці кошти є другим траншем програми розширеного фінансування.

Як повідомляли "Ми-Україна", Велика Британія підтвердила намір надати Україні додаткові кредитні гарантії на 500 мільйонів доларів, довівши цього року загальну суму до 1 мільярда доларів. 

Головне