Менш ніж через 12 годин після першого: у Туреччині зафіксували ще один землетрус

Менш ніж через 12 годин після першого: у Туреччині зафіксували ще один землетрус

Новий землетрус у Туреччині та Сирії був зафіксований у понеділок, 6 лютого в обідню пору. Повторний поштовх країни відчули менш ніж за 12 годин після першого, пише The Guardian. 

Турецьке Управління боротьби зі стихійними лихами та надзвичайними ситуаціями повідомило про землетрус силою 7,6 бала за шкалою Ріхтера. Водночас Європейський середземноморський сейсмологічний центр (EMSC) оприлюднив інші дані. За оцінкою європейських експертів, потужність становила 7,7 бала. 

Епіцентр поштовхів прийшов на центральну частину Туреччини. Сталося це близько 12:30 за київським часом. У Сирії струснуло Дамаск, Латакію та інші провінції. Після нового землетрусу підземні поштовхи відчувалися також у Багдаді, Грузії, Ізраїлі, Абхазії, Вірменії.

Внаслідок останнього землетрусу у турецькому Діярбакірі обвалилася будівля місцевого телеканалу. 

Нагадаємо, перший потужний землетрус Туреччина та Сирія відчули 6 лютого під ранок,коли люди ще спали. Його сила склала 7,8 бала за шкалою Ріхтера. Цей землетрус став одним із найпотужніших за сторіччя.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив про загибель 912 людей внаслідок катастрофи. За його даними, кількість постраждалих становить 5385 осіб, з-під завалів станом на зараз вдалось визволити 2470 людей. В країні внаслідок землетрусу було зруйновано загалом 2818 будівель. 

Сирійське державне інформаційне агентство повідомило про більш ніж 320 загиблих у країні та понад 1000 поранених. “Білі каски” заявили про 221 загиблого та 340 поранених на територіях, які контролюють повстанці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, допомогу у проведенні пошуково-рятувальної операції в Туреччині запропонували 45 країн. Серед тих, хто готовий надати підтримку Україна, США, Великобританія, Нідерланди, Греція та рф. 

Головне