Новий уряд Португалії виступає за посилення санкцій проти росії

Новий уряд Португалії виступає за посилення санкцій проти росії

Новий уряд Португалії зацікавлений у посиленні санкцій проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомило видання Reuters.

"Загалом уряд Португалії підтримує енергетичну політику Європейського Союзу, а саме заходи, спрямовані на забезпечення нашого стратегічного суверенітету так само, як він виступає за посилення санкцій, щоб тиснути на росію, щоб вона припинила вторгнення", — сказала міністерка.

Правоцентристський уряд меншості прийшов до влади минулого місяця після незначної перемоги на виборах 10 березня, які поклали край восьми рокам правління соціалістів.

В наступному пакеті санкцій Єврокомісії вперше будуть запропоновані обмеження на російський скраплений природний газ (СПГ), включаючи заборону на перевантаження в ЄС, йдеться в документі, з яким ознайомилося агентство.

Нагадаємо, під час навчально-тренувальних стрибків з парашутом загинув курсант Одеської Військової академії. ДБР розпочало досудове розслідування цього випадку.

Як писали "Ми-Україна" раніше, США виділять додаткові 2 мільярди доларів військової допомоги для України, підтримку нададуть для інвестування в промисловість України. Про це повідомив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Головне