Новий фронт: хусити з Ємену вдарили по Ізраїлю ракетами та дронами

Новий фронт: хусити з Ємену вдарили по Ізраїлю ракетами та дронами

Єменське воєнізоване угрупування хуситів, підтримуване Іраном, заявило про запуск дронів та ракет, включно з балістичними, у бік Ізраїлю. Атака стала відповіддю на просування сил ізраїльської Армії оборони вглиб Сектору Гази, пише Al-Monitor.

Завдання ураження офіційно підтвердив представник ЗС Ємену бригадний генерал Яхья ас-Сарі. 

"Наші збройні сили запустили велику партію балістичних і крилатих ракет, а також велику кількість безпілотників з різних об'єктів ізраїльського супротивника на окупованих територіях", - заявив він. 

За його словами, до відповідного кроку їх підштовхнуло почуття релігійної, моральної та національної відповідальності. Окрім того, як сказав Яхья ас-Сарі., удару було завдано "на вимоги нашого єменського народу, а також щоб прийти на допомогу пригнобленому народу в Газі.

Сьогоднішня операція єменської армії стала третьою від початку нового загострення на Близькому Сході, яке розпочалося із вторгнення бойовиків ХАМАС в Ізраїль 7 жовтня.  

У ЦАХАЛ заявили про успішне перехоплення ракети великої дальності класу "земля-земля" і двох крилатих ракет, випущених хуситами. Останні були знищені авіацією Ізраїля над Червоним морем. Для перехоплення балістики ізраїльська сторона перше з початку війни застосувала систему Arrow. 

Нагадаємо, на тлі нового витка загострення між Саудівською Аравією та хуситами Ер-Ріяд привів свої Збройні сили у бойову готовність. Як пише Bloomberg, минулого тижня між саудівською армією та бойовиками воєнізованого угруповання шиїтів-зейдитів сталося боєзіткнення, в результаті якого загинуло четверо саудитів. 
 
Як писав "Ми-Україна" раніше, В Ізраїлі та Секторі Гази з початку вторгнення бойовиків ХАМАС у суботу, 7 жовтня, загинули вже 25 українців.

Головне