Саудівська Аравія привела армію у бойову готовість: що сталось 

Саудівська Аравія привела армію у бойову готовість: що сталось 

На тлі нового витка загострення між Саудівською Аравією та хуситами Ер-Ріяд привів свої Збройні сили у бойову готовність. Як пише Bloomberg, минулого тижня між саудівською армією та бойовиками воєнізованого угруповання шиїтів-зейдитів сталося боєзіткнення, в результаті якого загинуло четверо саудитів.

Бій стався на території провінції Джазан - на її південно-західній частині. Це зіткнення стало одним з наслідків загострення протистояння Ізраїлю проти бойовиків ХАМАС на території Сектору Гази, зазначило видання. 

Ще одним фактором став факт перехоплення ЗС Саудівської Аравією запущеної хуситами ракети, яка, ймовірна, мала прилетіти по Ізраїлю.

Як відомо, загибель військових Саудівської Аравії стала першою жертвою після того, як у квітні влада країни досягла попереднього перемир'я з єменськими повстанцями-хуситами.

Бойове зіткнення на саудівсько-єменському кордоні сталось невдовзі після обстрілу хуситами крилатими ракетами та дронами по території Ізраїлю 19 жовтня. У Пентагоні тоді заявили, що всі повітряні цілі знищили американські есмінці, які нині дислокуються у Червоному морі.

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок третього етапу війни проти ісламістського угруповання ХАМАС у Секторі Гази, що передбачає розширення сухопутної воєнної операції. Паралельно ЦАХАЛ також працює над стримуванням на півночі країни ліванського шиїтського парамілітарного угруповання "Хезболла", яке підтримує Іран.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Рада нацбезпеки Ізраїлю закликала громадян терміново залишити Північний Кавказ і утримуватися від поїздок в цей російський регіон

 

Головне