Норвегія ввела новий пакет санкцій проти росії

Норвегія ввела новий пакет санкцій проти росії

Норвегія запровадила новий пакет санкцій проти росії та кремлівського режиму. Зокрема, під санкції країни потрапили ще 87 осіб.

Про це йдеться в прес-релізі уряду Норвегії. Як зазначається, запроваджені санкції були ухвалені Європейським Союзом у десятому пакеті. Його оголосили 25 лютого 2023 року.

Так, до санкційного списку потрапили 87 фізичних та 34 юридичних особи. Усього Норвегія вже ввела санкції проти 1678 фізичних та юридичних осіб з російської федерації.

Крім того, уряд Норвегії продовжив зобов'язання щодо замороження активів росіян, торгівлі цінними паперами та іншими інструментами грошового ринку. Також продовжується заборона для громадян росії займати керівні посади в органах управління.

Норвегія розширила заборону на експорт товарів подвійного значення, які можуть використовуватися військово-промисловим комплексом рф. Мова йде про деякі будівельні товари, товари авіаційній промисловості, технології тощо.

Також введені нові обмеження на імпорт з росії бітуму, асфальту, синтетичного каучуку та сажі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Норвегія у співпраці зі США надасть Україні ще дві повноцінні установки NASAMS. Крім того, Норвегія навчить українських військових використанню цієї ППО.

Також російська загроза стала причиною рішення Швеції, Норвегії, Фінляндії та Данії створити об’єднану протиповітряної оборони Північних країн. Відповідну домовленість у п’ятницю, 24 березня, підписали керівники Військово-повітряних сил чотирьох країни. Намір полягає в тому, щоб мати можливість діяти спільно на основі вже відомих способів дій в рамках НАТО, йдеться в заявах збройних сил чотирьох країн.

Головне