НЛО над Україною: що за сяючий об'єкт було видно вночі, який намагались збити росіяни (відео)

НЛО над Україною: що за сяючий об'єкт було видно вночі, який намагались збити росіяни (відео)

У ніч на 13 березня 2024 року жителі значної частини України та прикордонних областей рф стали свідками незвичайного явища в небі. Незабаром після півночі в соціальних мережах та телеграм-каналах обох країн почали з'являтися повідомлення про загадковий сяючий об'єкт, що пролетів над територією від Одеської області в Україні до Бєлгородської та Курської областей у росії.

Це "НЛО" викликало занепокоєння та різні припущення серед користувачів соцмереж. Сайт та телеграм-каналу видання Alpha Centauri, який займається космічною тематикою, дав пояснення. 

Сяючи об'єкт -це другий ступінь європейської ракети-носія Ariane 6.

Цей політ став першим запуском нової важкої ракети, розробленої Європейським космічним агентством. Запуск Ariane 6 пройшов успішно, і ракета продемонструвала відмінні результати на всіх етапах польоту - від старту до відділення корисного навантаження.

Особливістю цієї місії став запланований перезапуск двигунів розгінного блоку приблизно через півгодини після основного етапу польоту. Ця технологія є новою для сімейства ракет Ariane і має важливе значення для подальшого розвитку європейської космічної програми.

Цікаво, що росіяни застосували ППО для збиття невідомого об'єкта. 

Трансляція запуску велась у соцмережах Європейського космічного агентства.

Як писав "Ми-Україна" раніше, торік у квітні кияни стали свідками яскравого спалаху, який став наслідком падіння суперболіда - особливо яскравого метеора.

Головне