Низка населених пунктів на Київщині залишиться без вуличного освітлення - названа причина

Низка населених пунктів на Київщині залишиться без вуличного освітлення - названа причина

У трьох населених пунктах Київської області від сьогодні, 22 травня, не вмикатиметься вуличне освітлення. Йдеться про місто Бровари та села Княжичі та Требухів, повідомив броварський міський голова Ігор Сапожко.

Цей крок, за його словами, є тимчасовим та вимушеним. 

"У звʼязку критичною ситуацією в енергосистемі держави та необхідністю максимальної економії електроенергії, прийнято рішення про тимчасове відключення ВУЛИЧНОГО освітлення в Броварах, Княжичах та Требухові до стабілізації ситуації", - зазначив він.

Сапожко закликав людей зважати на це під час планування свого вечірнього часу.

Як відомо, "Укренерго" скасувало обмеження на подачу електроенергії по всіх областях в період з 7:00 до 20:00 22 травня. Після 8-ї вечора і до опівночі будуть введені в дію графіки відключень споживачів. Станом на ранок в Україні з різних причин, включно з бойовими діями, знеструмлено загалом 425 населених пунктів.

Нагадаємо, вночі 22 травня російське окупаційне військо атакувало дронами-камікадзе енергетичну інфраструктуру на Сумщині - постраждали об'єкти у Конотопі та Шостці. Без світла залишились жителі Роменського, Охтирського та Сумського районів, включно з Сумами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська армія за годину до опівночі здійснила ракетний удар по Покровську. Для ураження окупанти застосували ракетне озброєння типу "Іскандер", вбивши двох людей. Загиблими виявились батьки 10-річного хлопчика, який внаслідок російської агресії залишився сиротою.

Головне