Німецькі винищувачі Eurofighter вперше підняли у небо для перехоплення літаків рф

Німецькі винищувачі Eurofighter вперше підняли у небо для перехоплення літаків рф

Німецькі винищувачі вперше перехопили російські літаки біля Латвії. Сталося це у п'ятницю, 1 березня.

Як повідомили у Військово-повітряних силах Латвії, у небо були підняті німецькі винищувачі Eurofighter. Вони вилетіли з військової бази Лієлварді та попрямували до територіальних вод Латвії над Балтійським морем, де і було виявлено літаки рф.

"1 березня німецькі винищувачі Eurofighter з військової бази Лієлварді вперше перехопили російські військові літаки, які перебували поблизу територіальних вод Латвії", - йдеться у повідомленні.

На цей інцидент відреагував міністр оборони Латвії Андріс Спрудс. Він наголосив, що союзники НАТО готові миттєво реагувати на російські провокації.

"Патрулювання повітряного простору НАТО повністю працює і союзники можуть негайно реагувати. Сьогодні німецькі винищувачі Eurofighter вперше з авіабази вирушили на перехоплення двох російських військових літаків поблизу територіальних вод Латвії", - зазначив Спрудс у своєму акаунті в соціальній мережі X.

Як відомо, німецькі винищувачі Eurofighter прибули на військову базу Лієлварді лише 28 лютого. Їх залучатимуть до повітряного патрулювання країн Балтії.

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, що винищувальна авіація сил НАТО в Європі двічі за один день, 29 лютого, була змушена здійматись у небо задля здійснення перехоплень трьох російський військових бортів

Головне