Літаки НАТО двічі за день піднімались для перехоплення російських Су-30 та Ан-72 (відео)

Літаки НАТО двічі за день піднімались для перехоплення російських Су-30 та Ан-72 (відео)

Винищувальна авіація сил НАТО в Європі двічі за один день, 29 лютого, була змушена здійматись у небо задля здійснення перехоплень трьох російський військових бортів. Про це повідомило командування Повітряних сил  Північноатлантичного альянсу.

До операції долучили два французькі бойових літаки Mirage 2000−5.

У першому випадку авіація Альянсу здійснювала перехоплення у повітряному просторі над Балтикою, в якому було виявлено два багатоцільових винищувача Су-30М ВКС рф. 

Відразу після цього французькі винищувачі були перенаправлені в район міжнародного повітряного простору на північ від Польщі, де був помічений транспортний борт Ан-72.

Як відомо, 27 лютого французькі  також піднімались у небо для перехоплення російської військової авіації. Того разу ціллю став Іл-20, який було вів розвідку поблизу берегів Естонії.

Нагадаємо, наприкінці січня Повітряні сили ФРН були змушені підняти в повітря свої винищувачі для перехоплення російського військового борту Іл-20М. Літак ВКС рф перебував у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем неподалік Рюгена з вимкненим сигналом транспондера.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в цілому за увесь минулий рік Повітряні сили НАТО у Європі більш як 300 разів піднімали бойові літаки для перехоплення російської авіації, коли та наближалась до повітряного простору НАТО

Головне