Німеччина передає Україні четверть своїх запасів Patriot, - Борис Пісторіус

Німеччина передає Україні четверть своїх запасів Patriot, - Борис Пісторіус

Німеччина вже передала Україні чверть власник запасів Patriot, включаючи третю систему ППО, яка буде поставлена найближчим часом. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

"Ми передамо Україні третю систему Patriot. Таким чином Німеччина забезпечує для України загалом 3 системи… Це чверть наших власних запасів таких систем, вже не має можливості передати ще. Інші, напевно, можуть віддати по одній", - заявив міністр оборони ФРН.

Крім того, Німеччина забезпечує навчання для українських бійців в управління цими ЗРК, а також передає Україні ракети до них.

Пісторіус нагадав, що Німеччина запустила ініціативу з посилення ППО України, яка вже має певні успіхи, але є куди рухатися.

Німеччина також забезпечує навчання управлінню Patriot і передає ракети до них, зокрема днями було передано 32 такі ракети, ще 68 будуть доставлені ближчими днями та тижнями.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили жінку з Куп'янська, яка співпрацювала з росіянами і після деокупації міста переїхала до Києва, де влаштувалася на роботу шкільним вчителем.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські військові обстріляли авто у Брянській області рф, внаслідок чого поранення дістали двоє цивільних росіян. Про це повідомляє видання ASTRA.

Головне