Німеччина невідкладно передасть Україні 10 тис снарядів

Німеччина невідкладно передасть Україні 10 тис снарядів

Найближчими днями Німеччина передасть Україні 10 тисяч артилерійських боєприпасів із арсеналів Бундесверу. Про це повідомив глава ситуаційного центру України при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінґ у інтерв'ю виданню DW.

За його словами, в Німеччині погодили постачання боєприпасів у три етапи.

В межах першого етапу Сили оборони отримають 10 тисяч снарядів вже найближчими днями. В межах другого етапу німці підтримають чеську ініціативу та покриють витрати на 180 тисяч снарядів. Ці боєприпаси надійдуть в другій половині 2024 року.

Третій і останній етап - на довгострокову перспективу. У межах цього етапу Німеччина уклала двосторонню угоду про постачання Україні ще 100 тисяч снарядів. Їх надаватимуть із 4 кварталу 2024 року.

Нагадаємо, Європейський Союз вирішив не передавати Україні 5 мільярдів євро прибутку, отриманого від інвестування заморожених у 2022—2023 роках російських активів. Про це повідомляє видання Politicо.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Варшаві, відбулося відкриття Коаліції бронетехніки на підтримку України. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

У рамках ініціативи створено 4 синдикати, на кожен з яких покладено певні завдання - постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки; їх технічне обслуговування та ремонт; підготовка екіпажів та технічного персоналу; відпрацювання ефективної тактики застосування бронетехніки на полі бою.

Головне