Німеччина надасть Україні 12 гаубиць та 77 танків Leopard

Німеччина надасть Україні 12 гаубиць та 77 танків Leopard

Німеччина передасть Україні 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000 на суму 150 мільйонів євро, шість з яких надійдуть цього року. Крім того, разом з європейськими партнерами, Німеччина передасть Україні 77 танків Leopard 1A5.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив на засіданні зустрічі у форматі “Рамштайн”, повідомляє Spiegel. 

Поставка артилерійських знарядь на суму 150 мільйонів євро відбудеться в два етапи: шість гаубиць із дальністю понад 30 кілометрів будуть доставлені цього року, а ще шість наступного року на базу ВПС США в Рамштайні. 

За словами Пісторіуса, зусилля Німеччини та європейських партнерів спрямовані на якнайшвидшу передачу цих танків українській армії.

Нагадаємо, Румунія ухвалила рішення про безоплатну передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Україна отримає сучасний зенітно-ракетний комплекс Patriot у версії 3+, разом із транспортними засобами, запасними частинами, обладнанням для техобслуговування та іншим необхідним обладнанням для ППО.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський прибув на авіабазу “Рамштайн” у Німеччині для участі в засіданні Контактної групи з питань оборони України.

Головне